Hyr vertikalskärare hos Maskinförrådet Örebro

Få en grönare gräsmatta? Hyr vertikalskärare hos oss

Hos oss kan du hyra en vertikalskärare och få en friskare gräsmatta, för vem vill inte ha en gräsmatta som är grön?  En vertikalskärare är väldigt bra att ha när du vill lufta gräsets rötter. Du får bort mossa och döda växtdelar på ett snabbt och effektivt sätt och du slipper hålla på och räfsa i din trädgård. På maskinens undersida sitter en vals som är utrustad med knivar som skär upp skåror i din gräsmatta – detta sätter fart på skottillväxten. Syre, näring och vatten kommer på ett enkelt sätt ner till gräsroten. Samtidigt som detta sker river vertikalskäraren upp de döda ytliga gräsrötterna samt mossan. Summa summarum, gräsrötterna söker sig då djupare ner i din gräsmatta och detta resulterar i att du får en tåligare gräsmatta med mindre mossa i. Fiffigt va? 

Vad gör en vertikalskärare?

  • Luftar din gräsmatta- detta genom att skära små hål eller skåror som ger syre åt gräsrötterna vilket hjälper dem att söka sig neråt så att de hittar näring och vatten.
  • Sätter fart på gräsrötterna att skära nya skott och gör att din gräsmatta blir både tätare och grönare.
  • River och samlar upp döda rötter och mossa som du inte behöver i din gräsmatta.
  • Motverkar den tråkiga mossan som ofta blir i gräsmattan.
  • Du får en bättre dränering i gräsmattan vilket bland annat är bra för tillväxten av gräsmattan och att du kan få mindre ogräs.

Vad kostar det att hyra en vertikalskärare?

Priset är 395 kr för en hel dag.

Är jag försäkrad när jag hyr en vertikalskärare?

Hos oss kan du teckna vår egen hyresförsäkring där du får ett extra skydd när du hyr av oss.

Scroll to Top