Hyra stubbfräs Toro hos Maskinförrådet Örebro

Hyr en stubbfräs och bli kvitt din tråkiga stubbe

Här kan du hyra stubbfräs av kvalitetsmärket Toro. När du har fällt ett träd kan allt vara frid och fröjd, och du har helt plötsligt kvällssol. Men kvar står där en tråkig stubbe. För att du inte ska snubbla runt på den så kan du använda dig av en stubbfräs och på ett enkelt sätt få bort den. Stubbfräsen är en maskin med roterande sågblad som fräser bort en stubbe utan att du behöver gräva upp den ur marken, smidigt va? För att du ska kunna frakta hem stubbfräsen du hyr så kan detta ske genom transport på gallerkärra, ta med egen eller hyr en gallerkärra av oss. Eller hör av dig så kan vi ordna med hemkörning av stubbfräsen till dig.

Vad kostar det att hyra en stubbfräs?

Priset är 995 kr för en hel dag.

Hyr stubbfräs även på helgen

Hos oss på Maskinförrådet kan du hyra en stubbfräs även på helger eller röda dagar när andra butiker kanske inte har öppet. Det är bara att höra av dig när du helst skulle vilja stubbfräsa! Ring oss på: 019- 18 18 40. Vi kommer överens med tider tillsammans och är flexibla. Passa på att få riktigt vårfint i din trädgård idag!

Är jag försäkrad när jag hyr en stubbfräs?

Hos oss kan du teckna vår egen hyresförsäkring där du får ett extra skydd när du hyr av oss.

Så här stubbfräser du

Innan du börjar stubbfräsa så kapar du av höjden på stubbarna med en motorsåg, så mycket det går. Anledningen till detta är att arbetet med att fräsa bort stubben går fortare. När du kapar stubbarna underlättar detta stubbfräsningen, särskilt om du har ett flertal stubbar att fräsa bort i trädgården. Det tar tid att fräsa bort en stubbe, räkna med 5-15 minuter per decimeter stubbe, beroende på hur hög din stubbe är och vilken typ det är. Det du ska tänka på är att asp och ekstubbar tar längre tid att fräsa bort än furustubbar. Om du har en granstubbe tar det längre tid eftersom de kan ha ett väldigt stort rotsystem. Så om du har en normalstor granstubbe kan det ta 0,5 till 2 timmar att fräsa bort den, och då ska du även gräva bort jorden runt stubben.

Se till att det inte ligger några dolda stenar eller grus runt stubben som kan skada fräständerna till stubbfräsen. Så glöm inte att titta noga efter stenar, eftersom det är dyrt att byta ut dessa på stubbfräsen.

Fräsa ner stubben

Efter att du har kapat stubben med motorsåg och även tagit bort stenar runt stubben så kan du börja stubbfräsningen. Du fräser stubben genom att pendla stubbfräsen fram och tillbaka över stubbens sida. Fräshjulet tuggar ner stubben bit för bit. Det är bra om du använder dig av vibrationshandskar för att undvika skador i händer och armar eftersom stubbfräsen vibrerar mycket. Glöm inte att vila emellan om du ska fräsa flera stubbar.

Maskinuthyrning i Örebro. Välkommen till Maskinförrådet.
Scroll to Top