Hyr jordborr hos Maskinförrådet Örebro
Hyr jordborr hos Maskinförrådet Örebro

Hyra jordborr

Med vår jordborr från Stihl kan du med enkelhet göra hål i marken. När du hyr jordborr av oss så medföljer en borr som är 200mm i diameter, du kan även köpa bensin hos oss. 

Det finns både manuell och motordrivna jordborrar men om du håller på med ett större projekt är det bäst att använda sig av en motoriserad jordborr. Vid mindre projekt så kan du klara sig med en manuell jordborr.

Hur fungerar en jordborr?

Det finns både motordrivna och manuella jordborrar. Båda varianterna har en spiral som snurras ner i marken. Skillnaden mellan dessa är att den motordrivna jordborren får kraft från motorn för att snurra. Den manuella jordborren måste du själv rotera.

Hur stor jordborr ska jag ha?

Hur stor jordborr du ska ha beror på hur stor diameter på hålen du vill ha. Du kan välja på storlekar med diameter på 10, 15 och 20 centimeter. Hos oss har vi ett borr som följer med maskinen som är 20 centimeter.

Göra hål med en jordborr

Att göra ett hål med en motordriven jordborr går snabbt, det tar cirka 2 min, om du däremot använder en manuell jordborr tar det cirka 7 min och du får jobba lite mer med egen handkraft. Om du använder dig av en motordriven jordborr måste du komma ihåg att ta bort jorden steg för steg eftersom den motordrivna lätt borrar ner sig i jorden och det blir väldigt tungt att lyfta upp jorden. Lyft upp borren var 15:e–20:e cm, då når du 90 cm efter 4–5 lyft och slipper anstränga dig så mycket. Vid användning av manuellt jordborr så tar den sig lättare ner i vanlig trädgårdsjord. Du kan även behöva en dräneringsspade till hjälp om det finns rötter och sten i jorden.

Vad kostar det att hyra en jordborr?

Kostnaden är 395 kr för 4 timmar.

Är jag försäkrad när jag hyr en jordborr?

Ja, hos oss ingår vår egen hyresförsäkring där du får ett extra skydd när du hyr av oss.

Scroll to Top