Nya Honda CRF 110F

Honda CRF 110F passar perfekt för dig som ung crossförare mellan 8-11 år, tack vare den låga sitthöjden samt att den har en användarvänlig körställning. CRF110F har en mycket bra balans mellan styvhet och komfort eftersom modellen har en dubbelrörsram av stål och en förstärkt svingarm. 

På crossbanan vill du att crossen ska klara av ojämnheter, vilket modellen gör med hjälp av teleskopframgaffeln som har en 9,9 cm fjädringsväg. Bakfjädringens enkeldämpare håller även motocrossen stabil över de större guppen på banan. 

Motocrossen CRF110F har en kraftig bränsletank i stål som rymmer hela 4,5 liters bränsle. Bränsletanken har en inbyggd bränslepump samt bränslefilter och sitter skyddad innanför ramen, utifall att olyckan skulle vara framme. 

Säker crossmodell och en ny snygg design

CRF110F får en ny snygg färgsättning i helrött med dekaler i HRC-färgerna under 2022, precis som de större crossmodellerna. Kåpdesignen är hämtad från storebror, närmare bestämt modellen CRF450R, och med den låga sadelhöjden på 657 mm riskerar ingen förare att inte nå ner till marken.

Styret på crossen är utformad i en bred, hög modell så att du har full kontroll över hojen, det passar även bra om du har mindre händer. När du ska starta igång hojen sitter startknappen på styret tillsammans med mätare för påslagen tändning, bränsleinsprutning och låg bränslenivå (lampa tänds när 1 liter bränsle återstår).  

Chassi

  • Dubbelrörsram av stål och förstärkt svingarm 
  • 31 mm teleskopframgaffel 
  • Kåpdesign från CRF450R 
  • Låg sadelhöjd på 657 mm som passar yngre förare 
  • Ny färgsättning i helrött till 2022 

Motor

Fyrtaktsmotorn på 109 kubik har en enkel överliggande kamaxel som levererar lätthanterlig effekt och är därmed perfekt för nybörjaren. Cylinderdiameter och slaglängd är 50 x 55,6 mm och kompressionen är 9:1. Med den elektriska bränsleinsprutningen från Keihin blir crossen lättkörd och håller en jämn och hanterbar kraft över hela varvtalsregistret. Föräldrar kan anpassa farten efter barnets förmåga att hantera maskinen tack vare en justerbar stoppskruv för gashandtaget. Crossen har en praktisk automatkoppling och det blir enkelt att växla mellan de fyra växlarna. Motorn går igång enkelt med elstart, men det finns även kickstart om detta skulle behövas. 

Fördelar med nya Honda CRF110

  • Upplev körglädje med praktisk fyrtaktare på 109 kubik 
  • Keihin elektronisk bränsleinsprutning som gör crossen lättkörd 
  • Justerbar stoppskruv för gashandtaget 
  • Automatkoppling och 4 växlar 
  • Smidig elstart 
Scroll to Top