Hyr jordborr hos MaskinförrĂ„det Örebro
Hyr jordborr hos MaskinförrĂ„det Örebro

Hyra jordborr

Med vÄr jordborr frÄn Stihl kan du med enkelhet göra hÄl i marken. NÀr du hyr jordborr av oss sÄ medföljer en borr som Àr 200mm i diameter, du kan Àven köpa bensin hos oss. 

Det finns bÄde manuell och motordrivna jordborrar men om du hÄller pÄ med ett större projekt Àr det bÀst att anvÀnda sig av en motoriserad jordborr. Vid mindre projekt sÄ kan du klara sig med en manuell jordborr.

Hur fungerar en jordborr?

Det finns bÄde motordrivna och manuella jordborrar. BÄda varianterna har en spiral som snurras ner i marken. Skillnaden mellan dessa Àr att den motordrivna jordborren fÄr kraft frÄn motorn för att snurra. Den manuella jordborren mÄste du sjÀlv rotera.

Hur stor jordborr ska jag ha?

Hur stor jordborr du ska ha beror pÄ hur stor diameter pÄ hÄlen du vill ha. Du kan vÀlja pÄ storlekar med diameter pÄ 10, 15 och 20 centimeter. Hos oss har vi ett borr som följer med maskinen som Àr 20 centimeter.

Göra hÄl med en jordborr

Att göra ett hĂ„l med en motordriven jordborr gĂ„r snabbt, det tar cirka 2 min, om du dĂ€remot anvĂ€nder en manuell jordborr tar det cirka 7 min och du fĂ„r jobba lite mer med egen handkraft. Om du anvĂ€nder dig av en motordriven jordborr mĂ„ste du komma ihĂ„g att ta bort jorden steg för steg eftersom den motordrivna lĂ€tt borrar ner sig i jorden och det blir vĂ€ldigt tungt att lyfta upp jorden. Lyft upp borren var 15:e–20:e cm, dĂ„ nĂ„r du 90 cm efter 4–5 lyft och slipper anstrĂ€nga dig sĂ„ mycket. Vid anvĂ€ndning av manuellt jordborr sĂ„ tar den sig lĂ€ttare ner i vanlig trĂ€dgĂ„rdsjord. Du kan Ă€ven behöva en drĂ€neringsspade till hjĂ€lp om det finns rötter och sten i jorden.

Vad kostar det att hyra en jordborr?

Kostnaden Àr 395 kr för 4 timmar.

Är jag försĂ€krad nĂ€r jag hyr en jordborr?

Ja, hos oss ingÄr vÄr egen hyresförsÀkring dÀr du fÄr ett extra skydd nÀr du hyr av oss.

Scroll to Top